Veel dames zijn gek op sprankelende krullen. En wanneer je van jezelf geen krullen hebt, dan is de automatische krultang een goede keuze. Een van de bekendste in zijn soort is de BaByliss Curl Secret 2. We vertellen je wat deze automatische krultang zo fijn maakt en wat onze ervaring is. Na het lezen van deze BaByliss Curl Secret 2 review weet jij of deze automatische krultang bij je past.

Hoe werkt BaByliss Curl Secret 2 krultang?

De Curl Secret 2 van BaByliss ziet eruit als een knijptang met bolvormige kop. En dat is dan ook precies hoe die werkt. Je pakt een pluk haar en legt hem tussen de krultang. Nu knijp je de tang dicht en voilà, deze topper zuigt je haar op. Eventjes wachten tot het piepje en dan laat je los. Je haar komt er prachtig krullend uit.

  • Je kiest uit losse of strakkere krullen door de timer in te stellen op 8, 10 of 12 seconden.
  • Je stelt de draairichting in op linksom, rechtsom of afwisselend.
  • De netsnoer is 2,5 meter en meedraaiend, zodat de snoer niet in de knoop geraakt.

BaByliss Curl Secret 2


Beste deal voor dit product:
€109,99 €75,59

BaByliss Curl Secret 2

De BaByliss Curl Secret 2 heeft extra opzetstukken om nóg meer variatie in jouw krullen aan te brengen. De 2 opzetstukken hebben elk een andere diameter en zo maak je niet alleen compacte krulletjes, maar ook lossere krullen waarbij het lijkt alsof je net van het strand komt gehuppeld. Dit alles gaat volledig automatisch. Op het moment dat je het opzetstuk koppelt, detecteert de krultang automatisch de diameter en stemt hierop de temperatuur en timer af. Wanneer jij vervolgens een geluidssignaal hoort, is de krul gecreëerd. De volledige keramische coating beschermt ondertussen je haar tegen de hitte en dankzij de Ionische technologie zitten je krullen niet alleen top, maar zijn ze ook nog glanzend, zacht en allesbehalve statisch.

Eigenschappen BaByliss Curl Secret 2

De keramische krulstaaf van de BaByliss Curl Secret 2 is erg duurzaam en beschermt je haar tegen de hitte. Ook zorgt het voor een gelijkmatige verdeling van de warmte. De ionische technologie zorgt er dan juist weer voor dat je haar niet statisch wordt en dat je een pluisvrij resultaat krijgt. Je stelt hem in op 190 graden of 210 graden. Je ontvangt bij dit model twee opzetstukken, namelijk een ronde kop van 25 mm en 33 mm. Zo wissel je de dikte van de krul eenvoudig af. Er wordt ook een reinigingsborstel meegeleverd.

Mijn BaByliss Curl Secret 2 review

De Curl Secret 2 is wat mij betreft een aantrekkelijke aankoop, omdat je hem al voor ongeveer €100 in de wacht sleept. En ik heb hem ook getest. Sterker nog, zelf gebruik ik hem regelmatig! Dat komt omdat hij zo eenvoudig werkt. Binnen tien minuten heb ik al een prachtig krullend kapsel tevoorschijn getoverd en dat doe ik als volgt:

1. Voorbereiding

Haren wassen en (als ik tijd heb) natuurlijk laten drogen. Mocht ik daar geen tijd voor hebben dan pak ik de föhn erbij en breng ik een hittebeschermend product in. Vervolgens borstel ik goed mijn haren door en verdeel ik het in twee lagen. Met een steekkammetje pak ik de bovenste laag van mijn haren en zet ik die vast met een clip. Overigens wordt een hittebeschermer ook aanbevolen als je met warmte gaat krullen, maar ik moet toegeven dat ik dat zelf nooit doe.

2. Automatisch krullen

Nu begin ik met het krullen van de onderste laag. Hierbij pak ik pluk voor pluk. Niet te dikke plukken, want dan doet hij het niet goed. Dat geeft de krultang gelukkig ook aan, dan krult hij hem simpelweg niet en weet je dat je een dunnere pluk moet pakken. Nadat ik de onderste laag heb gedaan, zet ik die met een clip vast naar achteren en maak ik de bovenste laag los. Nu kan ik die gaan krullen totdat alles gedaan is.

Ik heb steile en dikke haren, dus stel ik hem op de maximale temperatuur in. De krulrichting zet ik op automatisch. Dit kun je natuurlijk zelf aanpassen voor het resultaat dat je graag zou willen bereiken. Als je de temperatuur lager instelt, dan zijn de krullen minder heftig (losser). Het resultaat is bij mij pluisvrij en mijn haar wordt niet statisch, dus wat mij betreft doen de keramische en ionische technologie goed hun werk.

Tips voor het gebruik

Een belangrijke tip is dat je er echt voor zorgt dat je haar goed doorgekamd is en dat je de pluk goed in de krultang legt. In het begin heb in namelijk wel eens gehad dat mijn haar al een beetje in de klit zat en ik het niet goed in de krultang deed. Het resultaat was dat er haren afbraken. Niet wenselijk natuurlijk!

Verder dien je de 'ronde bol' in het midden van de krulkop altijd richting je hoofdhuid te houden. Doe je dit niet, dan is de kans ook groot dat je haar in het apparaat vast blijft zitten. Wil je tussendoor even rusten en het apparaat neerleggen. Leg deze bijvoorbeeld op een droge handdoek, ook weer met die ronde bol naar de onderkant toe.

3. Finishing touch

Na het krullen borstel ik mijn haar licht door met mijn vingers. Vervolgens ga ik op mijn kop hangen en spray ik een lichte haarlak in. Zo blijft het effect natuurlijk en houd het resultaat langer aan. Mijn krullen blijven de hele avond zitten (ik krul alleen voor avondjes uit), al zakken ze wel lichtelijk uit. Ik kam mijn haar altijd voordat ik ga slapen, dus dan zijn ze er vrijwel helemaal uitgezakt. De volgende dag zie je nog een lichte golf zitten, maar dat vind ik zelf niet zo mooi, dus was ik het eruit. Afhankelijk van je haartype kan het zijn dat het resultaat bij jou wel blijft zitten na een nachtje slapen.

BaByliss Curl Secret 2 reviews van anderen

Ik was ook benieuwd naar de ervaringen van anderen over de BaByliss Curl Secret 2. Gemiddeld scoort deze automatische krultang een 8,9 uit 10 bij Coolblue en een 4,5 uit 5 bij Bol.com. Dat ziet er positief uit! Waar gebruikers vooral tevreden over zijn, zijn het haarresultaat en de vormgeving.

Pluspunten: krullen houden goed, apparaat is snel opgewarmd, het werkt eenvoudig en snel, de krullen zijn erg mooi en ze blijven goed zitten. Ook zijn gebruikers tevreden over de aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding.

Minpunten: meerdere gebruikers geven aan dat je er echt even handigheid in moet krijgen en dat je haar soms vast kan komen zitten als je de pluk er niet goed inlegt. Je haar kan dan verbranden en/of afbreken.

Conclusie: BaByliss Curl Secret 2 ervaring

Wat mij betreft is de BaByliss Curl Secret 2 zonder twijfel een aanrader als je zo af en toe je haren eens wilt krullen. Juist doordat hij zo snel en automatisch werkt is je haardos in een handomdraai gedaan. Ik heb ook een losse krulstaaf, maar sinds ik de BaByliss Curl Secret 2 heb aangeschaft laat ik de losse krulstaaf liever in de kast liggen. Zo’n automatische krultang werkt wat mij betreft gewoon makkelijker. Uiteindelijk is het natuurlijk wel een persoonlijke keuze wat je fijner vindt.

Online BaByliss Curl Secret 2 kopen

Wil je de BaByliss Curl Secret 2 op de kop tikken? Dan betaal je natuurlijk liever niet te veel. Wat echter opvalt is dat de prijzen per webwinkel nogal eens uit elkaar kunnen liggen, wat in praktijk al snel €25 kan schelen. ProductenVergelijker.nl vergelijkt en update de prijzen van diverse webshops, zodat jij die BaByliss Curl Secret 2 aanbieding scoort. Doe er je voordeel mee als jij met deze automatische krultang de meest prachtige krullenbos wilt creëren.

Vergelijk BaByliss Curl Secret 2 prijzen

Of bekijk alle krultangen en vergelijk prijzen via ProductenVergelijker