De Apple AirPods zijn de draadloze oortjes en koptelefoons van het merk Apple. Enorm populair onder luisteraars die gebruik maken van iOS en op zoek zijn naar de beste kwaliteit audio en ultiem gebruiksgemak. Maar wat is nu – behalve de prijs - het verschil tussen de verschillende Apple AirPods? Met deze AirPods review kom je erachter welke het beste bij je passen en welke extra voordelen je krijgt bij een upgrade naar een duurder model.

Soorten Apple AirPods

Apple AirPods 2 (earbud)


Beste deal voor dit product:
€229,- €169,-

Apple AirPods 2 (earbud)

De 2e generatie Apple AirPods kwam eind oktober 2019 uit en is sindsdien al ontelbare keren over de toonbank gegaan. Je mag uitgaan van uitstekende geluidskwaliteit, zo ondersteunen ook de AirPods 2 reviews van gebruikers. Koppel hem via bluetooth 5.0 met je iPhone of iPad en luister uren naar muziek, kijk films of ga een telefoongesprek aan. Ook is hij compatibel met spraakassistent Siri.

Na het opladen van de batterij gaat hij zo’n 5 uur mee. Kies voor AirPods 2 met draadloze oplaadcase om razendsnel draadloos te kunnen opladen en extra lang te kunnen genieten van muziek, want met deze extra kun je tot wel 24 uur muziek luisteren. Die oplaadcase is daarom een absolute aanrader voor veelvuldige gebruikers (let op, de oplaadcase moet je opladen met draadloze oplader – deze zit niet inbegrepen). En door het kleine design dat slechts 4 gram weegt en geen kabels heeft, plug je de oordopjes ook nog eens eenvoudig in. je voelt ze amper in je oor zitten.


Apple AirPods 3 (earbud)


Beste deal voor dit product:
€242,-

Apple AirPods 3 (earbud)

Van de 3e generatie AirPods mag je een upgrade verwachten van bovengenoemde specificaties. We gaan dus niet alle features herhalen, maar vertellen je juist graag wat die upgrades aan dit nieuwere model zijn. AirPods 3 kwam uit in oktober 2021.

Dat begint met het geluid. Dit model heeft Spatial Audio (ruimtelijke audio met dynamische hoofdtracking), waardoor geluiden nog beter tot hun recht komen. Ruimtelijke stereo is geschikt voor stereocontent van iOS 15 of hoger, Apple Music met Dolby Atmos of 5.1, videocontent opgenomen in 5.1, 7.1 en Dolby Atmos in ondersteunde apps. Daarnaast is Gen 3 zweet- en waterbestendig (Gen 2 ook, maar deze kan nóg meer verdragen). De luistertijd is 6 uur (i.p.v. 5 uur) en met de (MagSafe) oplaadcase 30 uur (i.p.v. 24 uur). Ook de bediening is verbeterd: je kunt nu ook door twee- of driedubbel klikken naar het vorige of volgende nummer gaan. Deze AirPods zijn met 4,28 gram net iets zwaarder en hebben net iets andere afmetingen voor meer draagcomfort.


Apple AirPods Pro (in-ear)


Beste deal voor dit product:
€291,-

Apple AirPods Pro (in-ear)

Dan de AirPods Pro, die ook eind oktober 2019 uitkwamen als de luxe variant van de AirPods 2. Van alle oordopjes van dit merk is dit de duurste variant. De Pro AirPods zijn in-ear (in plaats van earbuds, die in principe ook in-ear zijn maar niet je gehoorgang ingaan). Doordat de AirPods Pro dus wel je gehoorgang ingaan, kies je met dit model voor actieve ruisonderdrukking.

Verder mag je van dit model alle features als bij de Apple AirPods 3 verwachten. Toch zijn Pro AirPods duurder, dus wat is dan – behalve de noise cancelling – het verschil? Nou, je krijgt verschillende maten oordopjes meegeleverd, wat als voordeel heeft dat deze altijd perfect in je oor passen. Daarentegen moet je tegenover de AirPods 3 wel inleveren op batterijduur. Pro gaat namelijk 4,5 uur mee (24 uur met oplaadcase) tegenover 6 en 30 uur van de 2e generatie. Een reden om voor de Pro te kiezen is daarom vooral als je keuze wilt hebben uit verschillende maten oordopjes en de belangrijkste reden: als je noise cancelling wilt. Is dit laatste voor jou geen must, dan kom je qua prijs en batterij met AirPods 3 beter uit.


Apple AirPods Max (over-ear)


Beste deal voor dit product:
€635,05 €539,95

Apple AirPods Max (over-ear)

De AirPods Max is het over-ear model uit de AirPods serie. Deze draag je dus als een koptelefoon over je oren. Van dit model mag je het beste van het beste verwachten. Zo is hij voorzien van topklasse noise cancelling. Maar ook de geluidskwaliteit is meer dan geweldig, zo blijkt ook uit diverse AirPods Max reviews van klanten. Hi-res audio en gebalanceerde tonen is wat je mag verwachten. Hij is voorzien van bluetooth (versie 5.0) en is compatibel met spraakassistent Siri. Daarnaast verbind je hem natuurlijk met je iPhone of iPad om te kunnen bellen, muziek te luisteren of films te kijken met het beste surround sound. Zo ga je voor een ware bioscoopervaring.

Deze Apple koptelefoon weegt 384,8 gram en is gemaakt van metaal. Het toffe is dat hij verkrijgbaar is in vijf verschillende kleuren, namelijk zwart, zilver, blauw, groen en rood. Een fijn design dat zeker mooi op je hoofd staat. De kussens zijn lekker zacht en de oorschelpen zijn draaibaar. Op de oorschelpen vind je bovendien een afstandsbediening en volumeregelaar, wel zo handig. Dit model is geschikt voor dagelijks gebruik en komt dankzij de uitstekende noise cancelling goed van pas in drukke ruimtes zoals de trein, maar bijvoorbeeld niet op het strand: hij is niet waterbestendig. Qua batterij gaat hij circa 20 uur draadloos achter elkaar mee. Zit je ineens zonder batterij? Na slechts 5 minuten opladen luister je alweer 1,5 uur lang naar muziek!


Dus, welke Apple AirPods kiezen?

Allereerst maak je de keuze tussen in-ear of over-ear. Dat is een persoonlijke voorkeur. Bij over-ear kom je uit bij de AirPods Max, terwijl je bij in-ear de keuze hebt tussen de tweede en derde generatie, alsook de Pro. Hierbij is het een kwestie van bepalen of de extra voordelen de extra kosten voor je waard zijn. Lees hierboven daarom nog eens goed de upgrades van de prijzigere varianten en maak je keuze. De highlights:

Twijfel je over een duurdere variant omdat je eigenlijk liever niet zoveel geld kwijt bent? Uit AirPods reviews blijkt dat veel gebruikers blij zijn dat ze voor de upgrade hebben gekozen. Krijg je immers later spijt, dan moet je een veel grotere investering doen dan het bedrag dat je nu zou moeten bijbetalen voor de derde generatie of de Pro.

Apple AirPods kopen

Hoewel de prijzen van Apple AirPods bij verschillende winkels normaliter niet ver uit elkaar liggen, wil je in ieder geval toch zeker weten dat je niet te veel betaalt. Daarom vergelijk je prijzen via ProductenVergelijker.nl. Wij updaten de prijzen van diverse online shops en verwijzen je door naar de aantrekkelijkste AirPods aanbieding. Doe er je voordeel mee!

Apple AirPods prijzen vergelijken