Wanneer je iemand vraagt om twee gaming consoles op te noemen, is de kans bijna nul dat het woord “Xbox” niet genoemd wordt. Deze console van Microsoft is al sinds 2002 op de markt in Nederland en onder enorme populariteit inmiddels al bij zijn vierde generatie aanbeland: de Xbox Series S en Xbox Series X, vaak samen afgekort tot Xbox Series X|S. Ben jij op zoek naar een Xbox Series S? Dan hebben we hier op ProductenVergelijker.nl de beste prijs voor de nieuwste Xbox voor je gevonden!

Microsoft gameconsole Xbox Series S

Microsoft - De Microsoft Xbox Series S is e...

Microsoft Xbox Series S - 1 Tb

Microsoft - Ervaar de ultieme gamingbelevin...

Xbox Series S + Play & Charge Kit

Microsoft - Maak je klaar voor een ongeëven...

Xbox Series S vs Xbox Series X

De Xbox Series X|S bestaat dus uit twee verschillende consoles, waarvan de Xbox Series S de meest verkochte is. Beide worden qua prestaties en generatie vergeleken met de Sony PlayStation 5, welke nog steeds amper verkrijgbaar is. Dat maakt de Xbox momenteel extra populair.

Microsoft heeft er met deze generatie Xbox bewust voor gekozen om twee modellen uit te brengen, namelijk het absolute topmodel (Xbox Series X) en de reguliere console (Xbox Series S). De modellen hebben een aanzienlijk prijsverschil, de Xbox Series X is namelijk bijna tweemaal zo duur, maar wat zijn dan de verschillen?

Het belangrijkste verschil voor hardcore gamers is dat de Xbox Series X sneller is en je in een hogere resolutie kunt gamen (4K in plaats van 1440p). Daarnaast beschikt hij over diskdrive om Blu-Ray af te kunnen spelen en je games op fysieke schijven kunt afspelen. De Xbox Series S heeft geen diskdrive, je maakt enkel gebruik van games die geïnstalleerd worden op de harde schijf. Voor veel casual gamers zijn deze extra's echter het extra geld niet waard. Je speelt namelijk nog steeds dezelfde games en gamen zonder disk is eigenlijk toch al jarenlang de standaard. Bovendien kent de Xbox One S een ander groot voordeel, namelijk dat hij aanzienlijk kleiner is. De Xbox Series X is ruim twee keer zo groot en zwaar als de Xbox Series S, waarmee het toch een behoorlijk kolossaal apparaat in je tv-meubel is en je hem ook niet eenvoudig met je meeneemt.

Xbox spellen

Wij zijn van mening dat je het bedrag dat je bespaart door te kiezen voor de Xbox Series S beter kunt investeren in een aantal extra games. Voor het prijsverschil kun je namelijk zo’n vier gloednieuwe spellen kopen. Daar hebben de meeste mensen meer plezier van dan graphics die net wat scherper zijn en een snellere console. De Xbox Series S heeft bovendien ook al verbluffende graphics. Ben je een echte purist en wil je alleen het beste van het beste? Kies dan voor de Xbox Series X.

Voor de Xbox Series X|S is al een enorme lijst aan titels verkrijgbaar, waaronder een aantal exclusieve zoals Halo en Warhammer. Had je al een Xbox uit de vorige generatie, de Xbox One? Dan kun je vrijwel al je spellen ook op de Xbox Series S spelen. Er zijn enkele uitzonderingen, namelijk alle spelen die de Xbox Kinect-sensor vereisen, EA Play Hub, BBC iPlayer en OneGuide.

Online Xbox Series S kopen

Een Microsoft Xbox Series S kopen of op zoek naar Xbox accessoires? Neem dan een kijkje op deze pagina. Wij hebben namelijk de beste prijs in Nederland al voor je gevonden, waardoor je daar zelf niet meer naar op zoek hoeft. Daardoor wordt een Xbox kopen nog een beetje leuker en kun je wat geld op zak houden voor een nieuwe Xbox game.

Aanmelden op onze nieuwsbrief

Ontvang ongeveer 2x per maand de beste aanbiedingen en acties!