De Sony 1000XM, of beter gezegd de Sony WH-1000XM (WH staat voor Wireless headphone), is een van de populairste hoofdtelefoon series van Sony. Deze serie van draadloze hoofdtelefoons wordt al een aantal jaren gemaakt door het bedrijf en wordt alom geprezen. Op Productenvergelijker.nl vergelijken we deze verschillende modellen voor je op één overzichtelijke pagina en verzamelden we bovendien de beste prijzen.

Sony WH-1000XM5 Hoofdtelefoon Zwart

Sony - Met de Sony WH-1000XM5 Hoofdtelefoon...

Sony WH-1000XM4 Hoofdtelefoon Blauw

Sony - De Sony WH-1000XM4 Hoofdtelefoon Bla...

Sony WH-1000XM5 Hoofdtelefoon Zilver

Sony - De Sony WH-1000XM5 Hoofdtelefoon Zil...

Sony draadloze hoofdtelefoon WH1000XM5L.CE7

Sony - Met de Sony draadloze hoofdtelefoon...

Sony WF-1000XM3 In-ear oordopjes

Sony - Geniet van een meeslepende geluidser...

Sony 1000XM vergelijken

Sony werkt al jarenlang aan draadloze hoofdtelefoons en wordt vooral geroemd om de uitstekende ruisonderdrukking van de hoofdtelefoons. Deze ‘noise cancelling’ functionaliteit zorgt ervoor dat je minder last van hebt van ruis en rumoer in je omgeving. Zo geniet je veel meer van je muziek, film, serie of luisterboek. Daarnaast beschikken deze hoofdtelefoons van Sony over een uitstekende geluidskwaliteit, dragen ze erg comfortabel en hebben ze een handige app met allerlei nuttige functionaliteiten. Kortom, deze hoofdtelefoons van Sony zijn met recht topkwaliteit te noemen.

Sony WH-1000XM3 vs Sony WH-1000XM4

De modellen die we op dit moment op de markt vinden, en die we dus ook op deze pagina vergelijken, zijn de derde en vierde generatie uit deze lijn. Hoewel de XM3 jarenlang geprezen werd en misschien wel het paradepaardjes binnen de categorie van noise cancelling hoofdtelefoons was, presenteerde Sony in 2020 de XM4. Omdat de XM3 echter al zó goed was is het lastig deze nog te verbeteren, de verschillen zijn daarom klein. Maar hoe weet je dan welke hoofdtelefoon te kiezen, er is immers wel een prijsverschil? Sony bracht een aantal kleine updates toe aan dit nieuwe model, die toch prettige verbeteringen zijn. Dit zijn de volgende:

  • Het draagcomfort van de Sony WH-1000XM4 is beter. Dit komt doordat de oorschelpen net wat groter zijn en hij wat meer op de oorschelpen drukt, in plaats van op het hoofd.
  • Het geluid is net wat anders gebalanceerd, doordat zowel het hoog als het laag meer aanwezig is en het geluid minder de tonen in het midden accentueert.
  • De microfoon is sterk verbeterd, waardoor de hoofdtelefoon beter geschikt is om te (video)bellen.
  • De XM4 biedt de mogelijkheid om meerdere apparaten tegelijkertijd te koppelen, mits deze een andere functie hebben, bijvoorbeeld muziek luisteren en een binnenkomend telefoontje.
  • De XM4 beschikt over draagdetectie. Dit betekent dat de muziek automatisch gepauzeerd wordt als hij niet gedragen wordt. Ook is het mogelijk functionaliteiten in te schakelen waardoor je muziek automatisch stopt als je praat of om te muziek te laten stoppen door een hand tegen het oor.
  • De app is vernieuwd, waardoor deze meer functionaliteiten biedt en je de EQ helemaal naar je eigen voorkeuren in kunt stellen.

Er is echter ook een nadeel aan de Sony WH-1000XM4 ten opzichte van zijn voorganger. Dat is namelijk dat de AptX ondersteuning ontbreekt. Dit is een codec die zorgt voor een goede HD-geluidskwaliteit door een hogere bitrate. Echter heb je hier alleen last van bij een Windows computer, tablet of telefoon, want Android, iOS en Mac maken gebruik van een andere codec met een vergelijkbare functionaliteit. Maak je dus vaak gebruik van je hoofdtelefoon in combinatie met het Windows besturingssysteem, dan kies je beter voor de XM3, omdat de geluidskwaliteit anders tegen kan vallen. Een nadeel van beide is dat ze niet waterbestendig zijn.

Tweakers awards voor hoofdtelefoons

De populariteit van deze hoofdtelefoonserie van Sony komt niet uit de lucht vallen. Geluidskwaliteit is vaak subjectief en afhankelijk van bijvoorbeeld muziekgenre. Over de Sony 1000XM kunnen we echter objectief zeggen dat dit één van de beste draadloze hoofdtelefoons op de markt is. Zo werd de Sony WH-1000XM3 uitgeroepen tot het beste product in zijn categorie van 2019-2020 door Tweakers. Ook ontving opvolger WH-1000XM4 een ‘Excellent Awards’ van Tweakers in December 2020.

Aanmelden op onze nieuwsbrief

Ontvang ongeveer 2x per maand de beste aanbiedingen en acties!