Wanneer je een kinderwagen gaat kopen wil je natuurlijk voornamelijk dat je kindje hierin comfortabel en veilig vervoerd kan worden. Een beetje gebruiksgemak voor jezelf is natuurlijk ook wel prettig. Er is echter enorm veel keuze in kinderwagens, inclusief ook zeer grote prijsverschillen. Voor welke kinderwagen moet je dan kiezen? Bij ProductenVergelijker lichten we onze aanraders uit en geven we je enkele aankooptips.

Beste 3-in-1 Kinderwagen: Nuna Mixx Next


Beste deal voor dit product:
€1.049,-

Beste 3-in-1 Kinderwagen: Nuna Mixx Next

De beste complete kinderwagen is de Nuna Mixx Next, niet voor niets in 2022 nog als beste getest door de Consumentenbond. Bij deze kinderwagen krijg je een wieg en een kinderzitje, waardoor hij bruikbaar is voor de allerkleinsten tot kinderen van ongeveer vier jaar oud. De kinderwagen is comfortabel voor jou én je kind dankzij veel accessoires en opties. Hij is bovendien erg veilig, dankzij onder meer een vijfpuntsgordel en een UPF 50+ zonnekap. Bonus: hij is ook nog eens verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.


Beste goedkope kinderwagen: Maxi-Cosi Adorra2


Beste deal voor dit product:
€329,99

Beste goedkope kinderwagen: Maxi-Cosi Adorra2

Wil jij het liefst zo min mogelijk uitgeven aan een nieuwe kinderwagen, maar niet te veel inleveren op kwaliteit? Dan is deze Maxi-Cosi kinderwagen perfect. Hij is comfortabel en veilig en bovendien compact wanneer hij opgevouwen is. Voor de allerkleinsten is hij wel wat minder geschikt. Je kunt je autozitje er weliswaar op klikken, maar er is geen reiswieg inbegrepen. Deze is eventueel wel los verkrijgbaar. Door de massieve banden is hij minder comfortabel op een oneffen weg en gaat hij meer hobbelen.


Beste om mee te nemen: Bugaboo Butterfly


Beste deal voor dit product:
€449,- €335,-

Beste om mee te nemen: Bugaboo Butterfly

Op zoek naar een kinderwagen die vooral gemakkelijk mee te nemen is? Dan kun je met de Bugaboo Butterfly je zoektocht stoppen. Hij is supercompact in te klappen, wat je doet met slechts één klik met een hand. Auto in, auto uit, in twee seconden gepiept en hij past in vrijwel iedere kofferbak. Hij weegt daarnaast slechts 7.3 kilogram. Ook ideaal voor in het vliegtuig! Bovendien is het comfort tegelijkertijd nog steeds zeer goed. Let wel op, deze kinderwagen is niet bruikbaar voor baby’s tot zes maanden, omdat er geen reiswieg is en ook een autostoeltje kan er niet op.


Beste kinderwagen voor twee kinderen: Bugaboo Donkey 5


Beste deal voor dit product:
€1.779,-

Beste kinderwagen voor twee kinderen: Bugaboo Donkey 5

Twee kinderen tegelijkertijd meenemen? Dan kan met de Bugaboo Donkey 5, zonder dat een van de kinderen inlevert aan comfort of veiligheid. Hij is verkrijgbaar als Duo, voor twee kindjes van vergelijkbare leeftijd, of als Twin, voor een tweeling. Ondanks het grotere formaat, er zijn immers twee zitjes, is de wagen eenvoudig in te klappen en mee te nemen. Bovendien krijg je veel extra accessoires, waardoor hij in iedere situatie te gebruiken is. Wel is hij natuurlijk wat duurder doordat er twee zitjes nodig zijn.


Waar let je op bij het kopen van een kinderwagen?

Natuurlijk is iedere situatie en ieders wensenlijstje anders, maar wat zijn de belangrijkste factoren om op te letten wanneer je een kinderwagen gaat kopen? We geven je graag handige tips;

  • Veiligheid: Veiligheid is natuurlijk zonder enige twijfel de belangrijkste factor. Het is verstandig om te controleren of de kinderwagen die je op het oog hebt aan alle veiligheidsnormen voldoet. Hierbij gelden Europese normen, die de NEN-EN 1888 heet. Hierbij wordt onder andere gelet op de hoogte, de kwaliteit van de remmen en de stabiliteit. In principe moeten alle kinderwagen hieraan voldoen die in Europa worden verkocht, maar een extra controle kan geen kwaad. Aanvullend dingen waar je hierbij op kunt letten zijn de vering, de remmen, een inklapbeveiliging, ventilatie en de aanwezigheid van een tuigje om je kind vast te kunnen maken.

  • Comfort: Niet onbelangrijk is dat je kindje ook lekker zit. Factoren die hierbij van belang kunnen zijn, zijn een verstelbare rugleuning, een voetensteun, een brede zitting. Daarnaast is het niet aan te raden een kinderwagen met plastic wielen te kopen, omdat deze niet echt comfortabel zijn voor je kind wanneer de ondergrond niet vlak is. Ook voor jezelf is het fijn als de duwstang prettig aanvoelt en te verstellen is.

  • Gebruiksgemak: Waar ga je de kinderwagen voor gebruiken en voorziet de kinderwagen hierin? Is hij bijvoorbeeld gemakkelijk en compact in te klappen wanneer je hem vaak meeneemt in de auto. Is hij niet te zwaar of te groot? Kun je er spullen in opbergen?

  • Kwalitatieve materialen: Dit is misschien een beetje een inkoppertje, maar een kwalitatief goede kinderwagen gaat langer mee en behoudt zijn waarde ook beter. Bovendien werken kwalitatief goede materialen ook mee aan de veiligheid.

  • Prijs: Ook de prijs is natuurlijk belangrijk. Je vindt kinderwagen namelijk van pakweg 300 tot wel 3000 euro. Je kunt het zo luxe en uitgebreid maken als je wilt, maar het is slim om vooraf een budget te bepalen.

  • Extra's Voor kinderwagen zijn vaak allerlei opties verkrijgbaar om hem uit te breiden. Heb je bepaalde opties op het oog, let er dan ook op dat de kinderwagen deze mogelijkheid heeft. Populaire opties zijn bijvoorbeeld een zonnekap, een hoes tegen de regen en een voetenplankje voor een ouder kind.

Hoe dan ook is het altijd slim voor je de definitieve keuze maakt reviews te lezen over de kinderwagen. Zo weet je ook hoe andere mensen de kinderwagen ervaren en kun je een beter geïnformeerde keuze maken. Uiteraard proberen we je daar bij ProductenVergelijker ook mee te helpen door middel van dit artikel.

Koop zonder emotie

Belangrijk bij de aankoop van een kinderwagen, en ook andere kinderspullen, is dat dit ook een emotionele aankoop is. Je wilt altijd het allerbeste, maar belangrijk is ook om het achterhoofd te houden dat gewoon goed ook goed is. Laat je in de winkel niet verleiden om veel meer uit te geven dan je van plan was en zet je emotie even uit.

Kinderwagen online kopen

Een kinderwagen kopen die goed bij jouw wensen past en ook nog eens aan een voordelige prijs? Geen zorgen, bij ProductenVergelijker.nl staan we voor je klaar. We hebben de beste prijzen om het internet voor je naast elkaar gelegd, waardoor je te allen tijde zeker bent van de beste prijs. Dat is toch weer een zorg minder!

Vergelijk alle kinderwagens