Hmmm, wat lekkere frietjes en snacks gaan er wel in, toch?! Frituren in de frietpan is helaas wat minder gezond, maar daarvoor is er een slim alternatief op de markt. De airfryer, ook bekend als heteluchtfriteuse, is populairder dan ooit! Wist je dat er heel wat keuze is als het aankomt op airfryers? Wij nemen je mee in je zoektocht naar de beste airfryer die past jouw wensen.

Beste airfryers top 4!

We hebben een selectie gemaakt van de beste airfryers, dit voor verschillende budgetten en voor diverse gezinsgroottes. Ontdek ze en kies je favoriet!

Beste prijs-kwaliteit airfryer: Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90


Beste deal voor dit product:
€249,-

Beste prijs-kwaliteit airfryer: Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90

We benoemen deze Avance Philips Airfryer XXL als beste koop airfryer. Het is een topklasse model voor een groot huishouden (4 tot 5 personen). Deze airfryer kwam als beste uit de test van de Consumentenbond! Hij heeft programma's voor friet, kip, vis, vlees en taart. Daarnaast heeft hij een warmhouden functie en kun je zelfs je eten ontdooien.

De temperatuur varieer je tussen 40 en 200 graden. De motor en het verwarmingselement hebben extra kracht (Twin TurboStar technologie) waardoor voorverwarmen zelfs niet meer nodig is. Kortom, je kunt snel je eten lekker knapperig bereiden. Vet wordt bovendien uit de lucht gefilterd en afgevoerd in een speciaal pannetje. Scheelt je tijd met schoonmaken en zorgt voor een gezondere bite!


Beste airfryer met geurfilter: Tefal Easy Fry Precision EY4018


Beste deal voor dit product:
€111,99

Beste airfryer met geurfilter: Tefal Easy Fry Precision EY4018

Geen stank meer in de keuken? Dan is deze Tefal Easy Fry Precision Airfryer wat voor jou! Hij is voorzien van geurfilter die het vrijkomen van baklucht enorm beperkt. Hij beschikt daarnaast over 3D Air Pulse technologie. Dat wil zeggen dat de toevoeging van één eetlepel olie voldoende is om je snacks te bakken. De hete lucht wordt perfect door de pan verspreid voor een knapperig bakresultaat.

Hij heeft diverse bakprogramma's, onder meer voor friet, braden, grillen. Hij is zelfs geschikt voor het bereiden van cake en pizza! Hij warmt snel op tot een maximum temperatuur van 200 graden. De koele buitenwand zorgt ervoor dat je je niet verbrandt. Tel bij deze fijne specificaties een aantrekkelijke aankoopprijs op en je hebt de beste airfryer met minimale geurproductie.


Beste gezonde airfryer (tot 90% minder vet): Philips Essential Airfryer XL HD9260/90


Beste deal voor dit product:
€249,- €89,-

Beste gezonde airfryer (tot 90% minder vet): Philips Essential Airfryer XL HD9260/90

Dit model van Philips is een beste keuze als je een airfryer zoekt om jouw snacks zo gezond mogelijk te frituren. Hij is namelijk voorzien van Philips RapidAir technologie, wat wil zeggen dat je weinig tot zelfs geen olie nodig hebt om te bakken. De hete lucht wordt hierbij vanaf boven in de pan geblazen. Via een propeller wordt de lucht verspreid en daarmee krijg je krokante hapjes.

Dit model heeft een flinke inhoud van 7 liter (3 tot 4 personen). Daarnaast is hij voorzien van geurfilter en heeft hij een koude wand. Klein nadeeltje is dat hij geen automatische bakprogramma's heeft, maar aan de andere kant is hij wel aantrekkelijk geprijsd. Wat ons betreft een goede keuze voor de hobbymatige kok die graag experimenteert met gezonde etenswaren.


Beste goedkope airfryer: Princess 182020 Digitale Aerofryer XL


Beste deal voor dit product:
€69,99

Beste goedkope airfryer: Princess 182020 Digitale Aerofryer XL

Als je de aankoopprijs een belangrijke factor vindt dan word je vast en zeker blij van deze goedkope Princess Airfryer. Want ondanks de aantrekkelijke prijs heeft hij super goede specificaties. Zo is hij voorzien van tal van bakprogramma's, onder meer voor (diepvries)friet en -snacks, groenten, vlees als kip, karbonade en gehakt, groenten, vis en zelfs pizza. Je krijgt een grillrekje meegeleverd.

Last van stank krijg je niet dankzij de ingebouwde geurfilter. Ook heeft hij een koele wand. De inhoud is 3,2 liter. Daarmee is hij geschikt voor 2 tot 3 personen. Klein nadeeltje is dat de onderdelen niet vaatwasserbestendig zijn, maar als dat voor jou geen probleem is dan is deze budget airfryer echt een topkeuze!


Airfryers vergelijken: waarop letten?

Hierboven ontdekte je onze top 4 beste airfryers. Welke van deze toppers wordt jouw nieuwe keukenapparaat? Indien je nog twijfelt dan geven we je hieronder nog een aantal handige tips die je helpen in het keuzeproces. Doe er je voordeel mee.

Airfryer Philips of een ander merk

Zeg je airfryer dan denken de meesten al snel aan Philips. In 2010 introduceerde het merk namelijk de airfryer als nieuw keukenapparaat voor de consument waarmee je op een gezonde manier je frieten kon bakken. Het duurde niet lang om flink aan populariteit te winnen.

Tegenwoordig is Philips nog steeds toonaangevend als het aankomt op airfryers. Maar dat wil zeker niet zeggen dat andere merken niet prima kunnen voldoen. Vaak zijn alternatieve merken wat voordeliger dan de Philips airfryer. Men geeft over het algemeen wel aan dat Philips nou eenmaal het lekkerste 'frituurt', maar over smaak valt natuurlijk te twisten. Kies je voor een Philips dan weet je in ieder geval zeker dat je goed zit! Andere merken die airfryers op de markt brengen zijn onder meer Tefal, Princess, Inventum en Ninja.

De bakcapaciteit

Naast het merk is het natuurlijk belangrijk om te letten op de bakcapaciteit. Voor hoeveel personen tegelijkertijd wil je eten bereiden? Je kunt kiezen voor kleine modellen voor 1 tot 2 personen, alsook voor airfryers XXL voor 4 tot 5 personen. Twijfel je? Ons advies is om liever te groot dan te klein te pakken. Zonde als de capaciteit later niet blijkt te voldoen, omdat je dan langer op je eten moet wachten. Het is overigens wel handig om te letten op de ruimte die je vrij hebt voor het apparaat. Hoe groter, hoe meer opbergruimte je nodig hebt.

Voorgeprogrammeerde bakprogramma's

Met vooraf ingestelde programma's op de airfryer hoef je geen keukenprins of -prinses meer te zijn om een heerlijke maaltijd te bereiden. Naast (diepvries)friet en -snacks zijn er bijvoorbeeld ook afgestemde instellingen voor het bereiden van kip, vis, gehakt en groenten. De wat luxere modellen hebben tevens een programma voor warmhouden.

Extra accessoires airfryer

Wist je dat je met sommige airfryers zelfs taarten en pizza's kunt bereiden? Hiervoor kun je accessoires gebruiken, zoals een bakvorm voor muffins. Met een bakrooster kun je zelfs een dubbele laag creëren in de pan, zodat je bijvoorbeeld vlees en aardappels tegelijkertijd kunt bakken. Bekijk hier het aanbod accessoires voor airfryers.

Airfryer met geurfilter

Sommige airfryers zijn voorzien van geurfilter. Dat is zeker een pre, omdat ze zoals de naam al aangeeft een deel van de baklucht kunnen filteren. Op die manier ruikt je huis minder naar eten. Zeker wanneer je keuken dicht in de buurt van je bank of bed (studio) staat, is dit een aanrader.

Airfryer met koele wand

Meestal zijn airfryers voorzien van een dubbele wand. Dat wil zeggen dat ze beveiligd zijn tegen verbranding. De buitenkant van de friteuse blijft koud tijdens het bakken. We vinden dit een absolute musthave en zelden kom je nog een model tegen die dit niet heeft. Heb je een model op het oog dat warm wordt aan de buitenkant tijdens het bakken? Dan raden we je om veiligheidsredenen dus aan om voor een alternatief te kiezen.

Airfyer aanbieding vinden?

We hopen dat je in onze gevarieerde top 4 beste airfryers je favoriet hebt gevonden. Natuurlijk zijn er nog veel meer modellen op de markt, met budget opties onder €100 tot luxe modellen met accessoires boven de €300. Het is maar net wat jouw wensen zijn. Ook de mate van gebruik kan natuurlijk een rol spelen.

Als je een nieuwe airfryer zoekt, dan weet je via ProductenVergelijker.nl in ieder geval zeker dat je een goede airfryer aanbieding pakt. We vergelijken namelijk de prijzen bij verschillende webwinkels, zodat je de laagste prijs van het moment scoort.

Bekijk hier alle Airfryers