Zeg je korting bij de MediaMarkt, dan volgt doorgaans ook in één adem de BTW Weg Ermee!-actie. Wanneer je een nieuw elektronisch apparaat nodig hebt, maar niet heel veel haast hebt, kan het de moeite waard zijn om op deze actie te wachten. Ook andere winkels hebben echter vergelijkbare acties, denk bijvoorbeeld aan de Vriendenprijsdagen van Coolblue en de Bol.com Bulk 10-daagse. In dit artikel leggen we je bij ProductenVergelijker.nl graag enkele tips uit om optimaal te profiteren van deze dagen. Laten we echter eerst eens beginnen met de producten die het vaakst gekocht worden tijdens kortingsacties als BTW Weg Ermee!

1. Apple Airpods Pro


Beste deal voor dit product:
€289,- €199,-

1. Apple Airpods Pro

Hét elektronicaproduct van het moment zijn misschien wel de Apple Airpods. Deze draadloze oortjes van Apple staan bekend om groot gebruiksgemak en een goede geluidskwaliteit. Ze zijn echter niet goedkoop, waardoor er vaak gezocht wordt naar kortingen. De Airpods Pro zijn het populairste en beste model in 2022.


2. Apple Watch Series 7


Beste deal voor dit product:
€399,-

2. Apple Watch Series 7

Naast een hoofdtelefoon je iPhone-ervaring compleet maken met een slim horloge? De Apple Watch is zonder enige twijfel de beste smartwatch wanneer je een iPhone hebt. Ook deze is, zoals we Apple sowieso kennen, niet goedkoop en kortingsacties zijn daarom enorm populair. Het nieuwste Apple Watch-model is de Apple Watch Series 7.


3. Dyson steelstofzuigers


Beste deal voor dit product:
€599,- €410,84

3. Dyson steelstofzuigers

Je zou zeggen dat een stofzuiger een stofzuiger is. Hoe irritant is het echter als je je hele huis gestofzuigd hebt en er nog steeds kruimels op de vloer liggen. Dankzij de zuigkracht van de unieke motoren in Dyson stofzuigers is dit euvel voorbij. Bovendien zijn de steelstofzuiger fijn in gebruik en bovendien draadloos. De beste stofzuiger voor thuis is daarmee ongetwijfeld een Dyson, een belangrijke reden waarom deze stofzuigers zo populair zijn. Omdat ze wel relatief duur zijn loopt het doorgaans behoorlijk storm wanneer deze steelstofzuigers in de aanbieding zijn.


Nintendo Switch


Beste deal voor dit product:
€319,- €289,-

Nintendo Switch

De Nintendo Switch is een unieke spelcomputer. Niet alleen omdat er veel populaire spellen zoals de nieuwste Super Mario, Pokémon en Zelda enkel op de Nintendo Switch te spelen zijn, maar ook omdat deze zowel via de televisie als handheld via een 7” scherm te gebruiken is. Het is daarmee in feite een combinatie van de ouderwetse Gameboy en een Nintendo Wii, maar dan in een modern jasje. De Nintendo Switch is zowel onder jeugd als volwassenen populair. Kortingen op Nintendo Switch zijn daarom doorgaans erg in trek.


BTW Weg Ermee! bij MediaMarkt

De bekendste kortingsdagen in Nederland zijn misschien wel de BTW Weg Ermee!-dagen van MediaMarkt. Een groot deel van het assortiment van MediaMarkt wordt tijdens deze dagen flink afgeprijsd. Belangrijk om te weten is echter wel dat hoewel de BTW 21% is, de korting op producten niet 21% is. Dit komt doordat de BTW berekend wordt over de brutoprijs exclusief belastingen, in plaats van over de nettoprijs. De korting is daarom 17,36%. De berekening werkt als volgt:

We nemen als voorbeeld een product van €100, hoe werkt de BTW-korting dan?

Niet: €100 x 0,79 = €79
Wel: €100 / 1,21 = €82,64
Zoals je ziet krijg je dus geen €21 korting, maar €17,36.

De BTW Weg Ermee!-actie vindt doorgaans één keer per jaar plaats en duurt vervolgens een aantal dagen. Het is dus belangrijk om dit in de gaten te houden en niet te lang te twijfelen wanneer de kortingen geldig zijn. Voor je het weet is de korting immers weer voorbij. BTW Weg Ermee! 2022 is helaas al geweest eind januari, de kans is dus groot dat we de populaire kortingsdagen pas weer in 2023 terugzien.

Coolblue Vriendenprijsdagen

Ook Coolblue heeft een speciale jaarlijkse kortingsactie waarbij zij honderden euro's korting geven op populaire producten zoals televisies, laptops en smartphones. Dit zijn de Coolblue Vriendenprijsdagen onder de ludieke slogan "Bespaar je blauw". Er is geen specifiek kortingspercentage, maar wel zijn de prijzen doorgaans significant lager dan anders, goed om in de gaten te houden dus. In 2021 vonden de Vriendenprijsdagen plaats in juni, de verwachting is dus dat de Coolblue Vriendenprijsdagen 2022 weer rond dezelfde periode zullen beginnen.

Bol.com Bulk 10-daagse

Tijdens de Bulk 10-daagse van Bol.com profiteer je, zoals de naam al zegt, tien dagen lang van fikse kortingen tot wel 60%. Bovendien gelden deze kortingen bij Bol.com niet voornamelijk op elektronica, maar op selecties van producten over de gehele breedte van het assortiment. Ook is het doorgaans zo dat er dagelijkse nieuwe producten toegevoegd worden of éxtra voordelig zijn.

Bovendien vindt de Bol Bulk 10-daagse niet slechts één keer per jaar plaats, maar doorgaans drie keer per jaar. Wanneer de Bulk 10-daagse in 2022 plaats gaat vinden is nog niet helemaal bekend, maar kijkend naar eerdere jaren is de verwachting dat dit aan het begin van de lente (maart/april), het begin van de zomer (juni) en aan het begin van de herfst (september) zal zijn. In september 2021 werd de Bulk 10-daagse vervangen door een Bulk 7-daagse, dus het is belangrijk snel te zijn. Ook voor komende jaren is verwachting dat deze trend aan zal worden gehouden.

Shop online met korting en vergelijk prijzen!

Hoewel tijdens deze kortingsdagen veel producten afgeprijsd zijn, zijn er regelmatig toch de nodige uitsluitingen. Zo worden populaire merken als Apple, Sonos, Dyson of PlayStation soms uitgesloten van deze kortingsdagen. Dit gebeurt doordat deze merken niet willen dat de prijsstelling in de markt naar beneden gaat. MediaMarkt heeft hiervoor dan wel weer bijvoorbeeld de speciale MediaMarkt Apple Days.

Bovendien is het zo dat de concurrentie de kortingen natuurlijk ook in de gaten houdt. Veel concurrenten verlagen tijdens BTW Weg Ermee! bij MediaMarkt, de Coolblue Vriendenprijsdagen of de Bol.com Bulk 10-daagse ook hun prijzen. De reden is heel eenvoudig dat ze anders niets zouden verkopen, waarom zou je als consument immers te veel betalen. Daarom is het niet per definitie zo dat een korting tijdens bijvoorbeeld BTW Weg Ermee! ook de beste korting is. We raden je daarom aan om voordat je je aankoop doet even de prijzen te vergelijken via onze website ProductenVergelijker.nl, wie weet is een andere winkel tóch goedkoper. Wij verzamelen constant onafhankelijk de beste online prijzen in Nederland. Alleen zo weet je dus zeker dat je daadwerkelijk de beste deal te pakken hebt. Vergelijk en bespaar!