Catan: Uitbreiding Schatten, Draken & Ontdekkingsreizigers - Bordspel

Uitbreiding
Product image
product image thumbnail
product image thumbnail
product image thumbnail
product image thumbnail
product image thumbnail
product image thumbnail
Video thumbnailSpeel video af
product image thumbnail
product image thumbnail
product image thumbnail
product image thumbnail
product image thumbnail
product image thumbnail
Video thumbnailSpeel video af
22,99
Ontvang 220 overwinningspunten
Op voorraad
Uitbreiding op Catan. Met 6 uitdagende scenario's voor Catan met de uitbreidingen "Zeevaarders" en "Steden & Ridders". Bevat veel speelmateriaal om zelf scenario's te ontwerpen of aan te passen.
Geluk
Tactiek
Interactie
v.a. 12 jaar
3 - 4 spelers
+/- 60 min

Gerelateerde producten

Over het spel

Scenario's voor Catan met Zeevaarders en Steden & Ridders


Uitbreiding op het populaire handelsspel "Catan" met 6 verschillende scenario's. Deze zijn vooral bedoeld voor Catan-fans die ervaring hebben met de uitbreidingen "Zeevaarders" en "Steden & Ridders", en graag uitdagende scenario's spelen.


De scenario's "De woestijndraken", "Groot-Catan", "Het grote kanaal" en "Vervloekt land" bieden veel diepgang. Wil je liever iets eenvoudigers, dan beleef je veel plezier aan "De schateilanden" en "Naar het onbekende".


"Catan: Schatten, Draken & Ontdekkingsreizigers" biedt daarnaast veel extra materiaal voor als je graag zelf scenario's ontwerpt of bestaande scenario's aanpast.


Deze uitbreiding is uitsluitend met de kunststoffen Catan-versies soepel te combineren, toch willen we onze klanten met de houten editie tegemoet komen, hier is te zien hoe het toch mogelijk is:



Uitleg Catan: Schatten, Draken & Ontdekkingsreizigers met houten Catan

Hoe combineer ik de verschillende Catan-producten?

Productinformatie

Artikelcode999-KOL40
Gewicht0,77 kg
Merk999 Games
Afmetingen31,6 x 22,7 x 4,9 cm
AuteurKlaus Teuber
EAN Code8719214422127
Jaar van Uitgifte2016

Reviews

"De ontdekkingsreizen blijven duren, deze keer met nog meer nieuwe gevaren!"
Rob Verdickt
(Gespeeld met 3-4 spelers van leeftijden 15-16) Een bijzondere uitbreiding met een verscheidenheid aan nieuwe content op de Catan uitbreidingen Zeevaarders en Steden & Ridders. Zes gloednieuwe scenario’s introduceren weer nieuwe regels en nieuwe manieren om Catan te winnen, al is het door nóg meer te ontdekken, draken te verslaan of een kanaal te graven. Ik had zelf wel het gevoel dat de uitbreiding eerder gemaakt was als uitbreiding op Zeevaarders. Het aspect van ontdekken is veel prominenter aanwezig, wat ook duidelijk zichtbaar is in de scenario’s. Daar staat namelijk telkens heel duidelijk bij met welke van de twee uitbreidingen gespeeld kan worden (en met welke niet). - Drie ervan zijn volledig gefocust op Zeevaarders, Steden & Ridders is hier slechts een optie. - Eén is enkel voor Zeevaarders en is niet combineerbaar met Steden & Ridders. - Bij twee zijn beiden nodig. Ik heb de scenario’s heel graag gespeeld en ik vind dat ze zeker een hoge ‘herspeelbaarheidsfactor’ hebben. Dankzij de extra land-, zee- en randtegels kan je een heel uitgebreid spel maken. Ook krijg je genoeg materiaal om zelf een scenario te proberen ontwerpen: leef je uit met de extra steden, schatten, draken en kanaaltegels! Het spel heeft voor het merendeel aan de verwachtingen voldaan. Ik keek erg uit naar de eventuele veranderingen of extra’s voor Steden & Ridders, en dat was een beetje teleurstellend. Voor de rest was het een geweldige uitbreiding die al voor vele uren speelplezier heeft gezorgd. De uitbreiding is echt een topper, maar is wel niet voor iedereen geschikt. Ten eerste moet je wel fan zijn van lange spellen (sommige spellen kunnen tot drie uur of langer duren!). Ook zijn de scenario’s waar Steden & Ridders aanwezig zijn, niet altijd even simpel. Zeker een leuke extra uitbreiding, maar wel kleiner dan de andere. Zeer tof, vooral als je wat bent uitgekeken op de scenario’s van Zeevaarders.
Schrijf een review

Veelgestelde vragen

Waar is de online speluitleg?
We zijn druk bezig om voor de meeste spellen een video met speluitleg te maken. Momenteel is deze voor dit spel nog niet beschikbaar. Abonneer je op ons YouTube-kanaal om op de hoogte te blijven van de nieuwste video’s.
Kan het oude basisspel met nieuwe uitbreidingen worden gecombineerd?
De nieuwe uitbreidingen kunnen met het oude basisspel gecombineerd worden door middel van de aanpassingsset.